Private badkamer met inloopdouche: breuksteen en XXL keramische tegels      

page-title-bg-elem

Projectfiche

Plaats: Kalmthout
Technicel Systeemoplossing: Waterdichting onder tegels en Spanningen met zekerheid verminderen
Uitvoerder: Arnouts Glenn Tegelwerken bv

De vloer- en wandbetegeling werd afgewerkt met een donker gekleurde imitatie natuursteen tegel van 1m x 1m. Als accentmuur in de inloopdouche werd gekozen voor een 5 cm dikke breuksteen die in willekeurig verband werd verlijmd met de Rywalit® FK X witte flex tegellijm, dit volgens de “buttering en floating” methode, dubbele verlijming.

De inloopdouche werd volledig waterdicht gemaakt met de Technicel afdichtfolie volgens de Technicel® systeemoplossing ‘waterdichting onder tegels’.

Aangezien de grootformaat keramische tegels op een verwarmde cement dekvloer werden verlijmd heeft men bij de keuze van de plaatsingsmethode uiteraard rekening gehouden met de te verwachten thermische spanningen. Om deze thermische spanningen af te bouwen werd geopteerd voor een dubbele ‘holteloze’ verlijming met de Rywalit® FK X Mega S2 tegellijm. Wanneer deze hoog performante flexibele tegellijm in 5 mm laagdikte wordt aangebracht is de FK X Mega S2 tegellijm in staat om de optredende thermische spanningen tussen de cement dekvloer en de keramische tegel in het lijmbed van 5 mm op te nemen en af te bouwen. Details omtrent die plaatsingsmethode zijn na te lezen in de Technicel® systeemoplossing ‘Spanningen met zekerheid verminderen’. De randstroken en de aanwezige bewegingsvoegen werden voldoende breed ingebouwd en afgewerkt met de Rywalit® Silicon Keramik, die silicone is beschikbaar in 21 kleuren, 100% afgestemd op de kleuren van de cement voegmortels. Op deze werf werd gekozen voor de Rywalit® FF X Top Premium-voeg. Deze hightech voegmortel garandeert een kleurvaste uitharding onder de moeilijkste werfomstandigheden en is eveneens beschikbaar in 21 kleuren.