Nieuwbouw wooncomplex ‘De Lysterbesse’

page-title-bg-elem

Projectfiche

Plaats: Hooglede
Technicel Systeemoplossing: Waterdichting onder tegels
Uitvoerder: Vloerwerken M80

In dit nieuwbouwproject werden 18 studio’s voor de bewoners volledig betegeld. Er werden 2 bijkomende badkamers in het gebouw voorzien voor onder andere de begeleiders. In de inkomzone en de leefruimte werd de natuursteen Jenin Stone gekozen als vloertegel.

Alle studio’s zijn voorzien van een badkamer met inloopdouche. Voor de douchevloer werd gebruik gemaakt van de betegelbare Technicel® Maxiboard. Deze werden op maat gemaakt voor dit project. De Maxiboard is een kant en klare douchebodem die zeer snel, eenvoudig en veilig in te bouwen is. De board is reeds voorzien van een waterdichte folie waardoor hij onmiddellijk na plaatsing kan worden betegeld. In de badkamers werden de wanden en de vloer volledig afgedicht met de Technicel® afdichtfolie volgens de Technicel® systeemoplossing ‘Waterdichting onder tegels’.
De modieus uitziende 15×15 cm vloer- en wandtegeltjes werden verlijmd met de Rywalit® FK II C2 TE tegellijm.

De afdeling technische advies van Technicel® heeft voor deze werf een technisch advies op maat geschreven voor de plaatsing van de Jenin Stone natuursteen. Deze natuursteen moest in de formaten 60×60 cm en in 30×60 cm op een verwarmde als niet-verwarmde cement dekvloer geplaatst worden. De Jenin Stone werd verlijmd met de Rywalit® MBM Flex Schnell witte natuursteenlijm op de Technicel® TEAM 100 ontkoppelingsmat.