Grootformaat tegels op vloerverwarming

page-title-bg-elem

Projectfiche

Plaats: Oosteeklo
Technicel Systeemoplossing:
Spanningen met zekerheid verminderen
Uitvoerder: Pascal Cornelis

Op deze mooie referentiewerf werd 100% volgens de Technicel systeemoplossing ‘spanningen met zekerheid verminderen gewerkt’.

Gebruikmakend van een verfrol werd de cementdekvloer voorzien van de Rywalit Tiefengrund LF primer, de belangrijkste functie van deze primer op een cementdekvloer is het verminderen van het absorptiegedrag van de ondergrond en het verbeteren van de aanhechting van de tegellijm.

Deze voorbehandeling is des te belangrijker wanneer de Technicel TEAM 100 ontkoppelingsmat op de dekvloer wordt verlijmd met een lijmkam van 4 mm. In dit geval is het noodzakelijk dat het aanmaakwater van de beperkte hoeveelheid tegellijm (4 mm lijmkam = 1 mm dunne lijmlaag) zo veel als mogelijk in het mengsel blijft en niet in de poreuze ondergrond verdwijnt.

De 100×100 cm grote keramische tegels werden geheel volgens de regels der kunst verlijmd door middel van buttering and floating op de TEAM 100 ontkoppelingsmat.

Om een perfect vlak tegeloppervlak te bekomen heeft Pascal het Technicel Levelling systeem gebruikt, de clips die een voegbreedte van 2 mm realiseren zorgden voor een strak uitgelijnd eindresultaat.

Producten