Bistro Julien

page-title-bg-elem

Projectfiche

Plaats: Lovendegem
Technicel Systeemoplossing:
Tegels plaatsen op anhydriet dekvloeren
Uitvoerder: Dimitri Campus

Op dit project werd de privéwoning naast het sterrenrestaurant Bistro Julien voorzien van een zandkleurige natuursteen. Deze stijlvolle natuursteen werd in banen verlijmd waardoor het tegeloppervlak een tijdloze uitstraling heeft.

De anhydriet dekvloer werd onderworpen aan de nodige controles voordat Dimitri zijn werkzaamheden heeft opgestart. Voor deze voorafgaande controles heeft Dimitri beroep gedaan op de kosteloze service van Technicel, dit betekent dat Technicel naar de werf komt om samen met de vloerder een vochtmeting (carburemeting) uit te voeren, een krastest te doen, er wordt tevens nagekeken of de uitzetvoegen volgens het vloerverwarmingsplan zijn ingebouwd in de dekvloer.

De voorafgaande vochtmeting is zeer belangrijk omdat we hier te maken hebben met een vochtgevoelige dekvloer. Op een verwarmde dekvloer moet, voor een kwalitatieve en duurzame verlijming, het restvochtgehalte < 0.3% CM zijn.

Nadat de vochtmeting heeft aangetoond dat het restvochtgehalte de vereiste waarde heeft bereikt ontvangt de vloerder een uitgebreid verslag en richtlijnen die hem in staat stellen zijn werf geheel volgens de regels der kunst op een veilige manier af te werken.

Verder heeft Dimitri met de Technicel TEM 100 ontkoppelingsmat ervoor gezorgd dat de optredende thermische spanningen voldoende worden afgebouwd.

Producten